Bootcamp træning

Lær mere om, hvordan vi træner hos Fit4livetBootcamp

Bootcamp træning for fuld effekt

Stræk og mobilitet

Stræk og mobilitet er timen, hvor der skabes fokus på alt det kroppen kan. Her arbejdes med stræk af muskler, bindevæv og led. Både styrken, smidigheden og balancen udfordres gennem bevægelse og passive stræk.
Der arbejdes med forskellige fokusområder fra gang til gang – det kan være stræk af balle, hofte, nakke eller mobilitet af led og rygsøjlen. Der er fokus på åndedrættet hele timen igennem.
Aftenholdene er ofte præget af længere stille stræk og formiddagsholdene af mere dynamiske og styrkende.
Stræk og mobilitet er inspireret af forskellige yogaformer, der understøtter kroppen, til bedre at kunne udføre dagligdages bevægelser. For at udforske flere aktivitetsmuligheder, kan du besøge vores træningscenter i Næstved eller kontakte os på mail eller tlf.

Ofte stillede spørgsmål

Bootcamp træning er en intensiv træningsform, der er inspireret af militær træning. Det er en gruppebaseret træningsoplevelse, hvor deltagerne udfører en bred vifte af øvelser og aktiviteter med fokus på styrke, kondition og udholdenhed.

Bootcamp træning involverer typisk en kombination af kropsøvelser, kredsløbstræning, intervaltræning og funktionel træning. Det kan omfatte øvelser som løb, spring, push-ups, squats, lunges, planker, jacks og meget mere. Træningen udføres ofte indendørs elller udendørs og ledes af en træner, der motiverer og guider deltagerne gennem øvelserne.

Formålet med bootcamp træning er at udfordre og forbedre både fysisk styrke og kondition. Det skaber en intens og dynamisk træningsoplevelse, der kan hjælpe med at øge udholdenhed, forbrænde kalorier, opbygge muskelmasse og forbedre kropskompositionen. Bootcamp træning er populært på grund af sin variation, gruppedynamik og muligheden for at få en helkrops træning på kort tid.

Forskellen mellem almindelig træning og bootcamp-træning ligger primært i træningsmetoden og træningsmiljøet.

Fordelen ved at have en gruppe af deltagere i en bootcamp-træning er, at det skaber en dynamisk og motiverende atmosfære, hvor deltagerne kan trække energi fra hinanden og blive inspireret til at yde deres bedste. 

Det er vigtigt at bemærke, at både almindelig træning og bootcamp-træning kan være effektive og gavnlige for at forbedre kondition, styrke og generel sundhed. Valget mellem de to afhænger af dine præferencer, mål og behov. 

Det kan variere meget fra sted til sted, hvor mange der træner med på et bootcamp hold. Typisk indeholder en bootcamp 5-18 deltagere, men variere alt efter intensitet og værdier de enkelte steder.

Det er altid en god idé at kontakte det specifikke bootcamp-træningssted eller træneren for at få oplysninger om antallet af deltagere i deres klasser og finde ud af, om det passer til dine præferencer og behov.

Det er forskellige hvad priserne er for bootcamp træning. Hos Fit4livetbootcamp koster et medlemsskab fra. 499 kr. pr. mdr.

10 fordele ved HIIT Træning

Der er mange fordele ved at vælge HIIT træning, og her får du blot 10 rigtig gode grunde til, at du skal hoppe med på bølgen og opleve en Bootcamp, der giver dig sved på panden og et smil på læberne.  

1 – Meget effektiv
Du ved det måske sikkert allerede, HIIT(High Intensity Interval Training) er en af de mest effektive former for træning, du kan lave. Det er perfekt til travle mennesker og alle som ønsker at komme i bedre form og ikke ønsker at bruge for mange timer på det.
HIIT forbedrer også din VO2 Max (maksimale iltoptagelse) I følge et studie fra 2011 præsenteret af the American College of Sports Medicine, kan 2 uger med HIIT forbedre din aerobe kapacitet med som meget som 6-8 ugers udholdenheds træning.

2 – Forbrænder mere fedt
Ønsker du at tabe fedt? HIIT kan klare dette hurtigere end nogen anden form for træning. Effekten af den hårde HIIT træning, gør at du fortsætter med at forbrænde fedt 24 timer efter din HIIT og ikke kun under din træning.

3 – Forbrænder flere kalorier
Selv korte intervaller med HIIT træning sætter fedtforbrændingen i gang.
Plus, så vel som din krop forbrænder fedt i 24-48 timer efter interval træning, så forbrænder du også flere kcal. i timen lige efter HIIT.

4 – Får et sundere hjerte
Hvis du træner hårdt nok under din HIIT træning, så mærker du at dit hjerte pumper rigtigt hurtigt og fordelen er, at det er super sundt for dit hjerte, også når du bliver ældre.

5 – HIIT kan gøres uden udstyr
Noget af det fedeste ved HIIT, er at du kan lave en super sej træning uden udstyr overhovedet! Det betyder at du kan tage din træning med på ferie.
Spurte, burpees, høje knæ, air squats, englehop, pushups – masser af øvelser der kan laves uden udstyr. I vores træning i Fit4livetBootcamp bruger vi også kettlebells, vægte, elastikker og TRX, men laver også mange kropsvægtsøvelser.

6 – Taber fedt, ikke muskler
Alle, som har været på en diæt, ved at det er næsten umuligt, for ikke at sige umuligt ikke at tabe muskelmasse sammen med fedt, når du skærer ned på kalorier. Men mens moderat cardio virker til at øge tabet af muskelmasse, viser studier at HIIT og styrketræning bibeholder muskelmassen, mens du befrier kroppen for fedt. Det er jo bare fantastisk, når nu muskler er meget mere sexet end ingen muskler…

7 – Forhøj din forbrænding
Et hurtigere stofskifte betyder at du kan spise mere og din krop vil brænde det af.
Og studier viser at HIIT stimulerer din produktion of Human Growth Hormone (HGH) med op til 450% under de første 24 timer lige efter du er færdig med din HIIT træning. Det er altså en god ting.
Væksthormon sørger for at:

  • regenerere og reparere dine celler
  • gøre dine muskler faste
  • holde din hud stram
  • gøre dine knogler og led stærke
  • opbygge muskelmasse
  • stoppe fedtlagring
  • øge fedtforbrændingen

8 – Du keder dig aldrig
En af mine indvendinger, imod lange endeløse træninger, er, at lige meget hvor spændende en podcast, lydbog eller fed musik jeg lytter til, så keder jeg mig til døde ved at træne ved samme pace i lang tid.
Jeg keder mig aldrig med en HIIT workout. De skifter konstant og tvinger mig til at arbejde så hårdt som muligt, og træningen er over, før du ved af det. Der er ikke tid til at kede sig.
(Hint: hvis du keder dig under en HIIT træning, så er det vist på tide at skrue op for intensiteten. Det er umuligt at kede sig, når du arbejder så hårdt at du tænker dine muskler snart falder af.

9 – 100% Flytbar
Det er et så simpelt concept – gå efter maksimal indsats i kortest tid efterfulgt af restitutionsperiode og så gentag. Du kan tilpasse HIIT til det sted du befinder dig, og til den tid, du har til rådighed.

10 – Flyt dine grænser
HIIT tvinger dig til at arbejde hårdere, end du nogensinde troede var muligt. Det giver dig selvtillid, du ikke troede du havde behov for. Det gør dig mere fit og stærkere end nogensinde før.
HIIT flytter mange af dine grænser.

Vi kunne sagtens finde 100 gode grunde mere, men du får kun et udpluk her. Så kontakt Fit4LivetBootcamp for en gratis prøvetime.

PAN-planke
Træningscenter Næstved

Yin Yoga

Yin Yoga er en blid yogaform. Det handler ikke om at opbygge styrke, men om at spænde af og give efter og strække bindevævet (fascier) for en mere fleksibel krop.

Stillingerne er siddende eller liggende og udføres ofte med hjælp fra støttende redskaber som blokke, puder og tæpper. Det er en meditativ yogaform med tid til at fordybe sig og finde indre ro. Stillingerne holdes i 3-5 minutter, så der er plads til at give efter og skabe mere plads i kroppen.


Previous slide
Next slide

Yin Yoga øger din bevægelsesfrihed og koncentrationsevne og samtidig har Yin Yoga en beroligende effekt på nervesystemet, øger smidigheden og skaber mere plads til, at musklerne kan yde bedre.

Timen starter ofte med en kropsscanning og/eller åndedrætsopmærksomhed og afsluttes med en kort meditationspraksis.

Det anbefales at klæde sig i langt træningstøj og gerne medbringe ekstra trøje og strømper.

Gratis prøvetræning i en uge!

Er du i tvivl om hvad man laver på bootcamptræning eller om det er noget for dig? Tilmeld dig vores gratis uge og prøv det af! Vi lover sved på panden og sjove træninger med professionel hjælp og guiding. 
Tilmeld dig nedenunder, så bliver du kontaktet af os med meget mere info!

Prøv en hel uge gratis

Er du i tvivl om hvad bootcamptræning kan gøre for dig? Så prøv en hel uge gratis her hos Fit4livetbootcamp! Vi lover sved på panden og sjove træninger!

Læs meget mere om gratis prøvetræning her!

Bestil Fit4livet Nature her

Her kan du bestille Fit4livet Nature kosttilskud ved at udfylde formularen.

Skriv gerne, om du henter kosttilskuddet selv eller ønsker at få det sendt til en pakkeshop eller din privatadresse samt antal du ønsker at købe.